En lång helg som kändes kort där jag hann med hur mycket som helst. Bubbel i bubbel med sedvanliga snubblingar, blåmärken och smarta konversationer på köpet, en hel dag mitt i skogen med tusentals magiska mini-människo-kramar och finurliga samtal med de bästa små människorna jag vet (som liksom känns som att de blir större för varje minut som går), hoppade in i en bil och åkte 8 mil till det där stora gamla huset jag inte hunnit se förens nu med den där småbarnsmorsan som jag träffar alldeles för sällan. Och sen vinkade jag hejdå till den fina staden vid alla sjöarna och satt på en buss i vad som kändes som tusen timmar… Dokumentärer om Romanovs storhetstid, konspirationsteoripoddar och ett långt samtal med R, hon som med en ängels tålamod lyssnar på mig när jag frustrerat muttrar ”crazy dog lady” och ”men jag har ju inget tålamooood” och sen får mig på rätt bana igen. En förbannat bra helg med andra ord.

Veckans bästa dag har glidit förbi i slowmotion, sol och inte ens kallt, upptäcksfärd med en grinig hund i kopplet och en kaffe i handen. Stänger ner måndagen med romcoms som får mig att gråta flera gånger om (in the good way) popcorn och en rätt oväntad beslutsamhet… ingen kommer ihåg en fegis, hellre dö än tveka, friskt vågat hälften vunnit och alla de där andra klyschorna. Det är ju vår i luften liksom.