Det har varit Birthday-weekend här i Bayview, den där Britten jag delar rum med fyllde år i Söndags och det betydde självklart firande. Vi hann med både museeum, turistbus, solnedgång på stranden, hoppande krokodiler, restaurangbesök och en hel del vin ^^ En rätt bra helg med andra ord. Så här får ni ett massivt inlägg med massa bilder och darwin-tipsen kommer på köpet 😉 (krokodilerna kommer i ett eget inlägg pga världens coolaste och jag kan fortfarande inte riktigt fatta att jag var en frikkin decimeter ifrån en nästan 6 meter lång 80årig krokodil!)

Museum and art gallery of the northern territory.
Om ni är i Darwin och har minsta intresse för ställets historia, konst eller naturvetenskap – åk hit! Gratis och vi spenderade 2,5 timme med att lära oss om cyklonen Tracy som förstörde hela Darwin, djurlivet i NT (bla Sweetheart – den gigantiska krokodilen de har uppstoppad där), aboriginal konst och mycket mer.
De har ett litet café som vi dock hoppade över och om man inte har bil eller känner för att gå så finns museet med på Hop on hop off-bussarnas långa tur. Ligger dessutom en lagom lång och fantastiskt vacker promenad ifrån Lake Alexander och the mangroove walk. 

IMG_6287 IMG_6274 IMG_6277IMG_6276IMG_6268IMG_6267 IMG_6270IMG_6272IMG_6273IMG_6263 IMG_6261 IMG_6260IMG_6264

Mindil Beach night market
Tror att det här var vår femte gång nere på marknaden i Mindil Beach – väl värt att bara åka ner och sitta på stranden, titta på folk och se solnedgången (de är lika magiska varje kväll – man tröttnar aldrig!) och fnissa när allt folk applåderar när solen försvinner bakom horisonten. Fullt med fantastiska och prisvärda matstånd med alltifrån grekiskt till asiatiskt till krokodil och känguru. Som alla marknader så är det rätt mycket tingeltangel och skräp, men det finns verkligen guldkorn att hitta här, det är inte svårt att spendera ett par timmar här. Livemusik, eldshower och stjärnkikare – ett måste när man är i Darwin. Torsdagar och Söndagar hela torrsäsongen.
(och vi var som vanligt löjligt exalterade över att ta stjärnbussen ner till stranden, haha).

IMG_20150809_174141DSC_0266 DSC_0259

Explorer Hop on Hop off bus
Alltså jag är så svag för turistbussar att jag vet inte vad! Men jag åker dem sällan direkt när jag kommer till ett ställe… oftast blir det när jag bott in mig och sett det mesta redan, för att liksom få lite extra info sådär. Och samma sak var det här i Darwin.
Med 90 minuter, 10 stopp och biljetter som gäller i 24 timmar är det lätt det här man ska göra om man bara är här ett litet tag. Mindil Beach, botaniska trädgården, parap med sin marknad, waterfront området med oljetunnlarna osv osv osv. Jag blir löjligt till mig och tar tusen kort på allt och fnissar som en skolflicka – men även om man inte är så lättexalterad som jag är (jag kallar det kär i livet 😉 ) så är det def värt att ta en tur. Plus att om man har tur ser man både Vallabys, hästar, påfåglar och krokodiler ^^ 30 dollar för backpackers/studenter.

DSC_0245 DSC_0246 DSC_0255

 

Även fast Darwin är en relativt liten stad (140 000 säger dem som vet… i hela NT bor det runt 220 000 så de flesta håller sig i stan ändå) så finns det en hel del att göra. Speciellt om man är lite intresserad av natur och kultur (och maten!!! de har fantastisk matkultur här uppe… det finns allt!!!).
Om jag skulle välja ett enda ställe att åka till i WA och NT så skulle det bli Darwin. Skön avslappnad känsla på folket, konstant bra väder (under torrsäsongen… 98% luftfuktighet under wetseason låter inte jättelockande dock haha) och massor att göra. Många som kommer till OZ ett år för WH missar både WA och NT och det är synd för det finns sååå mycket att se, och om man är singel är Darwin verkligen stället att satsa på – det bor 6 gånger fler män än kvinnor här… 😉