Jag tjatar rätt ofta om hur viktigt det är, i mina ögon, att ha en positiv inställning. Att försöka se det bästa i alla situationer, att se lösningar istället för problem och att faktiskt skratta åt hur komiskt allt är när det går åt helvete. Det är så jag väljer att leva mitt liv, jag väljer mitt humör – och trots att min kropp skriker efter en lång resa, lite mkt vin och kassa sovställningar i minismå soffor så väljer jag att se allt positivt runtomkring istället för att fokusera på det som ju faktiskt är en rätt shitty grej.

Idag glömde jag min telefon på ett ställe som säljer vans, bilar 4×4´s osv – kollade på vanen, lämnade min telefon på bänken i receptionen och gick därifrån. När jag försökte hitta luren i väskan när jag väntade på tåget femton minuters promenad senare så insåg jag ju liksom att ”men vad faaaaan – inte igen!!!!”. Och min reaktion var liksom bara att skratta åt hela situationen, inse hur frikkin komiskt klantig jag är som lägger ifrån mig den överallt och promenera tillbaka. Hade det varit för 3 år sedan hade jag suckat, blivit sjukt grinig, varit på dåligt humör resten av dagen och missat en helt amazing dag pga dåligt humör.
Nu log jag stort, gick tillbaka och hann precis dit innan tjejen stängde stället – och ja, jag ska köpa ett senilsnöre till den imorgon 😛 haha. Det är sjukt vilken tur jag har hela tiden och helt amazing hur världen bara ser till att lösa grejer åt mig – och jag är beyond övertygad om att det har att göra med min inställning. Sen får det vara hur provocerande det än kan vara (tro mig, folk blir sjukt störda på att man säger att inställning gör skillnad…. ).

Min point är mest att det gör sån sjuk skillnad på hur man väljer att se situationer, att det mesta är skitgrejer som inte är värt att lägga ens en sekunds negativ energi på. Livet är för jävla kort för att slängas bort på att vara sur, grinig och bitter. Le mot en främling, krama en kollega, hjälp en gammal tant bära hennes matkassar – gör världen lite bättre enbart genom att vara glad och se möjligheterna i alla situationer du hamnar i. Jag lovar att det inte kommer ta länge alls innan universum börjar le tillbaka mot dig <3

wpid-wp-1428671857503.jpeg

Som den här grejen med att jag är panik-rädd för spindlar, avskyr avskyr avskyr insikter och andra äckeldjur – men trots det liksom åkt till landet med flest av mina hatdjur i världen. Jag ser komiken i det, skrattar åt mig själv och jobbar på att komma över mina fobier. Igår satt jag på ett bankkontor i 30 minuter och stirrade på spindeln som kröp omkring på väggen istället för att titta på henne jag pratade med (förklarade och hon tyckte jag var ”cool for working on getting over that fear”). Jag skrattar åt att jag är så löjligt rädd trots att jag gråter ögonen ur mig varje gång för att liksom, det är ju fan bara en fobi – klart att jag kan komma över den. 

Life is to short not to do what you dream of!