Som sagt var det födelsedagsfirande förra helgen, och på självaste födelsedagen i måndags åkte vi ett par mil rätt ut i bushen där vi hängde med de coolaste djuren ever ett tag.

Började dagen med att hämta ut paket på posten, J hade fått födelsedagspresenter skickat hela vägen från sitt älskade England och jag kan ju erkänna att jag blev löjligt till mig när även jag fick paket <3 Och när grejerna dessutom var så jag blev jag ännu mer studsigt glad. Paketöppning och dunderfrukost på Coffeeclub var en rätt fantastisk början på dagen faktiskt.DSC_0268

Vi fnulade lite på vad dagen skulle bestå av, funderade på Territory Wild Life Park men kom rätt snabbt fram till att vi vill ha en hel dag där och inte bara ett par timmar. Jag använde mina fantastiska googlekunskaper och plötsligt satt vi i bilen på väg mot Adelaide River för att träffa krokodiler!!!

Det kändes sååå konstigt men sååå härligt att se lite dirt roads och bush igen, haha. Vi har varit i Darwin i snart tre månader nu och trots att det är rätt fantastiskt att ha en vanlig dusch och en vanlig säng så saknar vi bägge resandet.
När vi kom fram (efter att ha fått flashbacks från vägen till Wolfe creek – den värst corragated vägen jag någonsin åkt på… hua!!!) så var det ett litet litet skjul med lite bilder på krokodiler i och inte så mycket mer. Jag hoppade upp och ner som en treåring av excitment ändå, och J var så redo med gopro, kamera och mobil, haha.

 

DSC_0270 IMG_6293DSC_0278 IMG_6295IMG_6298

Det var helt jävla magiskt kan jag tala om för er!!!
Alltifrån ”små” söta krockisar på 1,5-2 meter till gigantiska Brutus som var bland det coolaste jag sett. Jag har ju självklart varit rätt exalterad över att få se de här fantastiskt coola varelserna i verkligheten men vägrar betala en farm som behandlar dem som skit, dödar dem på vidriga sätt och försöker få sin image att bli bättre genom att kalla sig för ”zoo” (som att det skulle vara bättre liksom? ”åh men vi skaffar ett par lejon och ett gäng tigrar med så kommer folk ge oss deras pengar” – gaaaah!!!). Är så glad att möjligheten att se dem i det vilda, där de själva väljer om de vill komma fram till båten eller inte, finns. Självklart är deras beteende modifierat till viss del då de är vana vid båtarna och vid att bli matade av dem som kör dem, men det är ändå i deras naturliga habitat, där de bor och lever och mår bra.

Det finns ett helt gäng olika företag som kör turer, bara att välja och vraka men verkligen – om ni får chansen, ta den! Helt fantastisk upplevelse och jag blir sådär ”omg wow jag kan inte fatta att de var så nääääära” så fort jag tänker på det <3
DSC_0287DSC_0296DSC_0299 DSC_0293DSC_0303DSC_0312 DSC_0316DSC_0338DSC_0339DSC_0342DSC_0344DSC_0349DSC_0345IMG_6307IMG_6299